Tavuk Dönerin Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Tavuk dönerin yumuşak olması için önce yoğurt, zeytinyağı ve baharatlarla marine edilmesi gerekir. İnce dilimleyip orta ısıda pişirmek ve pişirme sırasında biraz yağ veya su kullanmak eti yumuşak tutar. Son olarak, piştikten sonra kısa süre dinlendirmek lezzet ve yumuşaklığı artırır.

Tavuğu marine etmek etin yumuşak olmasını sağlar. İnce dilimleyip kontrollü ısıda pişirmek sertleşmesini önler. Piştikten sonra dinlendirmek, etin suyunu koruyarak yumuşak kalmasını sağlar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak