Tavuğun Çıtır Olması İçin Ne Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Tavuğun çıtır olması için öncelikle marine edilmesi gerekir; yoğurt ve baharatla marine edilen tavuk daha yumuşak ve lezzetli olur. Daha sonra tavuğun una, yumurtaya ve galeta ununa veya mısır ununa bulandıktan sonra kızartılması, dışının gevrekleşmesini sağlar. Kızartma sırasında yağın 170–180 °C civarında olması ve tavuk parçalarının eşit boyutta kesilmesi, hem içinin sulu hem dışının çıtır kalmasını sağlar. Kızartma sonrası tavuğu kağıt havlu üzerinde dinlendirmek, fazla yağın süzülmesini ve çıtırlığın korunmasını sağlar.

Tavuğun dışının çıtır olması için önce uygun bir marine sosunda bekletmek gerekir; bu hem lezzeti artırır hem de dokusunu yumuşatır. Tavuk, marine edildikten sonra una veya galeta ununa bulandıktan sonra kızartılmalıdır; bu kaplama çıtırlığı sağlar. Kızartma sırasında yağın doğru sıcaklıkta olması ve parçaların aynı büyüklükte kesilmesi, tavuğun eşit pişmesini garantiler. Son olarak, kızaran tavuk kağıt havlu üzerinde biraz bekletilirse fazla yağ süzülür ve çıtırlık daha uzun süre korunur.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak