Tavada Balık Kızartırken Kokmasını Engelleyecek 5 Öneri
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Tavada balık kızartırken oluşan yoğun koku, mutfakta rahatsız edici bir etki bırakabilir. Balığı önceden kağıt havluyla kurulamak, fazla nemin kokuyu artırmasını engeller. Limon suyu veya az miktarda sirke eklemek, kokunun yayılmasını azaltır ve balığa taze bir aroma katar. Baharat ve otlarla yapılan küçük dokunuşlar ile birlikte mutfak iyi havalandırıldığında, balık kokusu minimum seviyeye indirilmiş olur.

Balık kızartırken kokunun mutfakta kalmaması için birkaç basit yöntem uygulanabilir. Tavanın altında pişirme kağıdı kullanmak veya kapağı hafif kapalı tutmak kokuyu azaltır. Kızartma sırasında birkaç dal taze ot eklemek hoş bir aroma bırakır ve balık kokusunu bastırır. Pişirme sonrası tavayı sıcak su ve limonla temizlemek, kokunun uzun süre kalmasını önler.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Pilavın Lapalaşmasına Neden Olan 8 Hata
Kazandibi Neden Topak Topak Olur?
Retro Sofraların Geri Dönüşü
Makarna Neden Yapışır?
Kışın Geldiğini Anlatan 11 Lezzet
Buzdolabında Hangi Yiyecek Ne Kadar Dayanır?