Tatlı Krizlerine Reçelli Çözümler
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Evdeki reçeller sadece kahvaltılar için değil, pratik tatlılar hazırlamak için de harika birer malzeme! Milföyden kurabiyeye, yoğurttan muffinlere kadar pek çok tarifte reçelin lezzetini kullanarak hızlıca tatlılar hazırlayabilirsiniz. İşte reçelle yapabileceğiniz hem kolay hem de enfes birkaç tatlı önerisi!
Tatlı Krizlerine Reçelli Çözümler

Kavanozda kalan son reçel bile enfes bir tatlıya dönüşebilir. Az malzemeyle, kısa sürede hazırlanan bu tarifler hem pratik hem de çok lezzetli. Reçelin tatlılara kattığı renk ve aroma sofranıza neşe getirir.

  1. Reçelli Milföy Tatlısı

reçelli milföy tatlısı

Malzemeler:

  1. Milföy hamuru
  2. Sevdiğiniz reçel (çilek, kayısı, vişne vs.)
  3. Pudra şekeri

Yapılışı:

Milföyleri kare şekilde kesin. Ortasına 1 tatlı kaşığı reçel koyun. Üçgen ya da dikdörtgen şeklinde kapatın, kenarlarını çatalla bastırarak kapatın. 180°C’de üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca pudra şekeri serpin.

  1. Reçelli Ekmek Tatlısı (Fırında)

Malzemeler:

  1. Tost ekmeği ya da bayat ekmek dilimleri
  2. Reçel
  3. 1 yumurta
  4. 1 çay bardağı süt
  5. Tarçın (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Ekmek dilimlerini fırın tepsisine dizin. Üzerine reçel sürün. Yumurta ve sütü çırpıp üzerine gezdirin. 180°C’de hafif kızarana kadar pişirin.

  1. Reçelli Muffin (Kolay Kek)

Malzemeler:

  1. 2 yumurta
  2. 1 çay bardağı şeker
  3. 1 çay bardağı süt
  4. 1 çay bardağı sıvı yağ
  5. 1 paket kabartma tozu
  6. 1,5 su bardağı un
  7. 1-2 yemek kaşığı reçel

Yapılışı:

Tüm malzemeleri karıştır, muffin kalıplarına dök. Üstlerine 1 çay kaşığı reçel koyup hafif karıştır. 170°C fırında 20-25 dakika pişir.

  1. Reçelli Kurabiye (İki Renkli Göz Tatlısı)

Malzemeler:

  1. 125 gr tereyağı
  2. 1 çay bardağı pudra şekeri
  3. 1 yumurta
  4. 1 paket vanilin
  5. 2-2,5 su bardağı un
  6. Üzeri için reçel

Yapılışı:

Kurabiye hamurunu yoğurun. Küçük toplar yapıp ortasını parmağınızla çukurlaştırın. 170°C’de 10-12 dk pişirin. Fırından çıkınca ortalarına reçel koyun.

  1. Yoğurtlu Reçelli Tatlı

Malzemeler:

  1. 1 su bardağı yoğurt
  2. 2 yemek kaşığı reçel
  3. Yarım çay kaşığı vanilin

Yapılışı:

Yoğurdu güzelce çırpın. Reçeli ekleyip karıştırın ya da sadece üzerine dökün. Soğuk servis edin.

Şunlara da göz atın:

  1. Reçel Yaparken Şekerlenmeyi Önlemenin 5 Kolay Yolu
  2. Portakal Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
  3. Ayva Reçeli Yapmanın 5 Püf Noktası
  4. Karpuz Kabuğu Reçelinin 5 Püf Noktası
  5. Böğürtlen Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Boğa Etinin En İyi Yerleri Neresidir?
Dana Etinin En İyi Yerleri Neresidir?
Hangi Kurbanların Eti Yenmez?
Kurbanın Akciğeri Yenir Mi?
Hangi Cins Koyunun Eti Kokmaz?
Baklavadan Sıkılanlara Özel 15 Bayramlık Şerbetli Tatlı Tarifi