Taste Atlas Dünyanın En İyi Soğuk Tatlısını Seçti: Türkiye İlk Sırada
Selin Hıdır
2354 Tarif       2 Takipçi
Taste Atlas’ın yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin eşsiz soğuk tatlısı dondurma, dünya genelinde en iyisi seçildi. Zengin tarih ve kültürle harmanlanan bu lezzet, hem yerel hem de uluslararası tatlı tutkunlarının favorisi olarak birinci sıraya yerleşti.

Dünya mutfağının en seçkin tatlılarını inceleyen ve değerlendiren Taste Atlas, yapılan son araştırmada soğuk tatlılar kategorisinde Türkiye’yi zirveye taşıdı. Türkiye’nin zengin tatlı kültüründen ilham alan ve geleneksel lezzetleriyle öne çıkan bu dondurma, hem yerli hem de uluslararası tatlı severlerin büyük beğenisini kazandı. Tarihi köklere sahip benzersiz tariflerle hazırlanan bu tatlı, dünyaca ünlü platformun listesinde birinci sıraya yerleşerek Türk mutfağının gurur kaynaklarından biri oldu.

Taste Atlas Dünyanın En İyi 50 Soğuk Tatlısını Seçti

Dondurma denince akıllara hemen Kahramanmaraş gelir. Türkiye’nin ünlü Maraş dondurması, keçi sütü kullanılarak hazırlanır. Dondurmanın kendine has tadını veren ise sadece bu özel süt değil, aynı zamanda orkide familyasından elde edilen saleptir. Gerçek Maraş dondurması, dünya genelinde bulunan sıradan soğuk tatlılardan çok daha eşsiz ve lezzetlidir. 


Listenin ikinci sırasında Amerika kökenli 'Frozen Custard' yer alıyor. Bu tatlı, dondurmaya oldukça benzeyen ancak yumurta içerdiği için daha kremsi ve yumuşak bir dokuya sahip bir muhallebi türü olarak biliniyor. Üçüncü sırada ise İtalya’dan gelen ‘Gelato al Pistacchio’ bulunuyor. Fıstıklı dondurma olarak tanımlayabileceğimiz bu lezzet, Antep fıstığının ünlü Maraş dondurmasıyla benzer bir tat yakalıyor mu, merak uyandırıyor. Liste toplamda elli farklı soğuk tatlıyı içerirken, Türkiye’den yalnızca ‘Dondurma’ bu seçkide temsil ediliyor. Öte yandan, listenin büyük bir bölümünü İtalya’nın meşhur ‘Gelato’ çeşitleri oluşturuyor ve İtalyan tatlıları listeye damgasını vuruyor.

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Yoğurt Çorbasının Kesilmemesi İçin 5 İpucu
Un Helvasının Topaklanmaması İçin Ne Yapmalı?
Salçalı Makarna Neden Ekşi Olur?
Beyran Çorbası Ne Etinden Yapılır?
Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem
Mayasız Poğaçanın İçi Piştikten Sonra Çiğ Kalırsa Ne Yapmalı?