Taş Kadayıfın Hamuruna Ne Koyulur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Taş kadayıfın hamuru, ince ve gözenekli bir yapı kazanması için özenle hazırlanır. Peki; taş kadayıfın hamuruna ne koyulur?
Taş Kadayıfın Hamuruna Ne Koyulur?

Un, irmik, su, maya ve bir tutam tuz ile yapılan bu karışım, krep kıvamında akışkan bir hamur elde edilmesini sağlar. Hamur, tavada sadece tek yüzü pişirilerek iç harçla doldurulmaya uygun hale getirilir. Bu özel pişirme yöntemi sayesinde taş kadayıf, dışı çıtır içi yumuşak bir dokuya kavuşur.

taş kadayıf

Un

Hamurun temelini oluşturur, yapısal kıvam verir.

Su

Unla karışarak akışkan bir kıvam sağlar.

İrmik

Hamura hafif bir doku ve çıtırlık kazandırır.

Kuru maya

Hamurun hafifçe kabarmasını ve gözenekli olmasını sağlar.

Tuz

Lezzeti dengelemek için az miktarda eklenir. İsteğe bağlı olarak az miktarda şeker de eklenebilir, özellikle hamurun tatlı yönünü vurgulamak için. Hazırlanan bu hamur, tavada tek yüzü pişirilerek taş kadayıfın içi doldurulmaya hazır hale getirilir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Masterchef Hakan Altunbaş Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?
29 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren 16. Yarışmacı Belli Oldu!
Balık Yedikten Ne Kadar Süre Sonra Yoğurt Tüketilir?
Balık Neden Mısır Unu İle Kızartılır?
Balık Sosuna Sarımsak Konur Mu?
Çorbaya Sarımsak Ne Zaman Konur?