Tartoletin Kabarmaması İçin Ne Yapmalı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Tartoletin kabarmaması için hamuru kalıba yerleştirip çatalla delin ve ağırlıkla ön pişirin. Hamuru fazla yoğurmayın ve malzemeleri soğuk kullanın. Fırın sıcaklığını tarifte önerilen seviyede tutun.

Hamurun şişmesini önlemek için ön pişirme sırasında üzerine bakliyat veya tart ağırlığı koyabilirsiniz. Hamuru hazırlarken tereyağı ve suyu soğuk tutmak kabarmayı azaltır. Ayrıca fırına vermeden önce hamurun eşit kalınlıkta olmasına dikkat edin.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?