Sütlaç Yaparken 1 Litre Süte Ne Kadar Pirinç Konur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Sütlaç yaparken 1 litre süt için genellikle yarım su bardağı (≈100 g) pirinç kullanılır. Daha yoğun ve kremamsı bir sütlaç için pirinç miktarı ⅔ su bardağına kadar artırılabilir. Pirinci önceden yıkayıp hafif haşlamak, sütlaç kıvamının pürüzsüz olmasını sağlar.

Sütlaçta pirinç miktarı kıvamı belirler; fazla pirinç koyarsanız tatlı daha yoğun olur. Pirinci süte ekledikten sonra kısık ateşte sürekli karıştırmak, topaklanmayı önler. Sütlaç yaparken pirinci ön pişirmek, tatlının daha lezzetli ve kremamsı olmasını sağlar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?