Sütlaç Nasıl Koyulaştırılır: 5 Pratik Yöntem
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Sütlaç, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Temel malzemeleri süt ve pirinç olan sütlaç, basit bir tatlı gibi görünse de, kıvamını tutturmak bazen zorlayıcı olabilir. Gelin, sütlacı koyulaştırmak için uygulayabileceğiniz yöntemlere birlikte göz atalım.

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan sütlaç, hem çay saatlerinde, hem de misafir davetlerinde sunulur. Hafif bir tatlı olduğu için, akşam yemeklerinin ardından da servis edilebilir. Ana malzemeleri süt, pirinç ve şeker olan sütlacın kıvamını tutturmak zordur. Bu yüzden çok sulu olan sütlacı koyulaştırmak için, bazı yöntemlere başvurmak gerekebilir. Sütlaç çok suluysa, bunun nedeni pirinçten yeterince nişasta çıkmaması veya sıvı malzemelerin fazla eklenmesi olabilir. İşte, sütlacı koyulaştırmak için uygulayabileceğiniz yöntemler;

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak