Süt Yoksa Muhallebi Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Süt yok diye tatlı keyfinizden vazgeçmeyin. Evinizdeki malzemelerle, süt kullanmadan da nefis muhallebiler yapabilirsiniz. Peki; süt yoksa muhallebi nasıl yapılır? İşte yanıtı.

Muhallebi deyince akla ilk gelen malzeme süttür ancak mutfakta her zaman elde olanla yaratıcı olmak gerekebilir. Bu noktada; alternatif sıvıyı seçebilir, kıvam için un veya nişasta kullanabilirsiniz. Peki, süt yoksa muhallebi nasıl yapılır? İşte cevabı.

Alternatif Sıvıyı Seçin

Süt yerine kullanabileceğiniz sıvılar; su, bitkisel sütler (badem sütü, soya sütü, hindistan cevizi sütü), veya meyve suları. En yaygın ve nötr tat veren alternatif su veya bitkisel sütlerdir.

Kıvam İçin Un ve Nişasta Kullanın

2 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı nişasta, 2 su bardağı sıvı için yeterlidir. Bu karışım muhallebiye klasik kıvamını verir.

Tatlandırıcı Ekleyin

Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayın. Genelde 2-3 yemek kaşığı toz şeker yeterlidir. Dilerseniz bal, pekmez veya hurma püresi gibi doğal tatlandırıcılar da kullanabilirsiniz.

Karıştırarak Pişirin

Tüm malzemeleri tencereye alıp topaklanmaması için sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Muhallebi kıvam alınca 2-3 dakika daha kaynatın.

Lezzet Katın ve Soğutun

Ocaktan aldıktan sonra vanilin, tarçın, kakao veya limon kabuğu rendesi ekleyerek tatlandırabilirsiniz. Kâselere döküp soğumaya bırakın. Soğuyunca servis edin.

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde