Kahvaltıda ya da çay saatinde krep sevenler için harika ipuçları var. Sütünüz yoksa ya da tüketmek istemiyorsanız bu tarif tam size göre olabilir. Yumuşacık ve kolay pişen bu sütsüz krep, herkesin favorisi olacak. Peki; süt olmadan krep nasıl yapılır?
1 su bardağı un, 1 su bardağı su, 2 adet yumurta, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, bir tutam tuz.
Unu bir kaba alın, üzerine yumurtayı kırın, suyu, yağı ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
Hamur çok koyuysa biraz daha su ekleyin; akışkan ama çok sulu olmayan bir kıvam olmalı.
Yapışmaz tavayı hafifçe yağlayın ve orta ateşte ısıtın.
Karışımdan bir kepçe alıp tavaya dökün, arkalı önlü altın rengini alana kadar pişirin.
Şunlara da göz atın: