Süt Nasıl Saklanır?
Süt nasıl seçilir? Süt nasıl muhafaza edilir? Süt saklama yöntemlerini sizler için listeledik. İşte, süt nasıl saklanır:

Süt mutfaklarımızda sıklıkla tüketilen bir üründür. Sade ya da tariflerin içerisinde kullanılan süt hızlı bozulan bir hayvansal üründür. Sütün taze kalmasını sağlamak için uzun süre doğru koşullarda muhafaza etmek gerekir. Sütü uzun süre muhafaza etmek sütün daha uzun süre dayanmasına ve tazeliğini korumasına ve paradan tasarruf etmenizi sağlar. İşte, sütü saklama yöntemleri:



Süt Nasıl Seçilir?

  1. Sütü marketten satın alıyorsanız en son satın alın. Bütün alışverişi tamamladıktan sonra sütü satın alabilirsiniz. Süt 4 derecede muhafaza edilmelidir. Markette kalan alışverişi yaparken ısınmaması adına bu yöntemi tercih edebilirsiniz. 
  2. Süt satın alırken son kullanma tarihine bakın. Son kullanma tarihi en uzak tarihe sahip olan sütü tercih edin. İsterseniz buzdolabının arkalarına doğru bakabilirsiniz.
  3. Sütü marketten getirdiğinizde mutlaka direk buzdolabına yerleştirin. 



Süt Nasıl Saklanır?

  1. Süt mutfaklarımızda sıklıkla tüketilen bir üründür. Sade ya da tariflerin içerisinde kullanılan süt hızlı bozulan bir hayvansaSütü, basılı son kullanma tarihinden itibaren beş ila yedi gün içinde tüketin. Gıda uzmanları, sütü bir kez açtıktan sonra üç gün içinde tüketmenin en doğrusu olduğunu söylüyor. 
  2. Sık sık süt tüketmiyorsanız küçük boyutlarda süt tercih etmeniz daha mantıklı olacaktır .
  3. Şişeleri veya kartonları satın aldığınız sırayla açın. En eski şişeleri buzdolabının önüne yerleştirin ve önce onları kullanın, çünkü ilk giren ilk kullanılmalıdır. 
  4. Sütü buzdolabı raflarında saklayın. Çoğu insan sütünü kapıda tutar, ancak daha serin ve daha sabit bir sıcaklığa sahip olduğu raflarda tutmak en iyisidir.
  5. Sütü daha uzun süre saklamak isterseniz dondurabilirsiniz. Sütler dondurucuda 3 aya kadar saklanabilir. 
  6. Sütü çözdürmek istediğinizde öncelikle dondurucudan çıkartarak normal buzdolabına alın, çözündükten sonra kullanabilirsiniz. 


Farklı Tip Sütler Nasıl Saklanır?

  1. Konserve ya da UHT sür kapakları açılmadan önce oda sıcaklığında saklanabilirler ancak kapak açıldıktan sonra hava geçirmez bir kap içerisinde ya da kendi kabında buzdolabında saklamanız gerekir.
  2. Süt tozunu güneş ışığından uzak, serin ve kuru yerde muhafaza etmelisiniz. Hazırlandıktan sonra, sulandırılmış süt tozu hava geçirmez bir kaba aktarılmalı, soğutulmalı ve üç gün içinde tüketilmelidir.
  3. Çikolatalı ya da farklı aromalara sahip sütler aynı şekilde bozulabilir. Yüksek şeker içeriğine sahip oldukları için bozulmayacaklarını düşünebilirsiniz ancak normal süt gibi buzdolabında saklanmalıdır. Bir hafta içerisinde tüketilmelidir.


Şunlara da göz atın;

  1. Süt ürünleri nasıl saklanır?
  2. Kuşkonmaz nasıl saklanır?
  3. Zeytinyağı nasıl saklanır?
  4. Kereviz nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Mayıs Ayı Sebze ve Meyveleri
Yatmadan Önce Uzak Durmanız Gereken 7 Besin
Karahindiba Nasıl Kurutulur?
Meşe Balı Nedir, Nasıl Tüketilir?
Salmonella Bakterisi Nedir, Nasıl Bulaşır?
Lezzetlerin Doğal Buluşması: Telezzüz Vegan ve Vejetaryen Mutfağıyla