Lokum gibi etlerden çıtır yufkaya, adım adım lezzetin sırrı bazı ipuçlarında saklıdır. İşte şık sunumu, zengin içeriği ve efsane lezzetiyle sofraların yıldızı olan sultan kebabı yapmanın 7 püf noktası.
Dana kuşbaşı veya kuzu eti kullanacaksanız, sinirsiz ve yumuşak bir et tercih edin. Etin lokum gibi pişmesi için orta yağlı olması önemli.
Bezelye, havuç, patates gibi sebzeleri küçük ve eşit boyutlarda doğrayarak hem sunumu güzelleştirin hem de pişme süresini eşitleyin.
Etleri önce yüksek ateşte mühürlemek, hem sularını içinde tutar hem de daha yoğun bir lezzet verir.
İç harca biraz salça, baharat ve isteğe göre çok az un ekleyerek kıvamlı ve lezzetli bir iç hazırlayın. Ne çok sulu ne de çok kuru olmalı.
Yufkanın çıtır olması ve kuruyup çatlamaması için erimiş tereyağı veya sıvı yağla hafifçe yağlayın.
Yufka çabuk kızarır. Üzeri kızarana kadar (genellikle 180°C'de 20-25 dakika) fırında tutun, fazla kurutmamaya özen gösterin.
Yemeğin üzerindeki beşamel sos, lezzeti tamamlayan bir unsur. Ancak fazla koyarsanız yemeği ağırlaştırabilir. Orantılı ve pürüzsüz olmasına dikkat edin.
Şunlara da göz atın: