Su Böreği Malzemeleri Nelerdir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Su böreği için temel malzemeler; un, su, yumurta ve tuz ile hazırlanan hamur, iç harç olarak peynir ve isteğe bağlı maydanozdur. Hamurun katları arasına eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ sürülür. Hazırlanan börek, fırında veya tencerede pişirilerek servis edilir.

Su böreği, yumuşak ve kat kat hamuru ile ünlü bir Türk böreğidir. İç harcı genellikle beyaz peynir ve maydanozdan oluşur. Pişirme sırasında yağın hamura iyice nüfuz etmesi böreğin lezzetini artırır.

Hamur için:

  1. 3 su bardağı un
  2. 1 tatlı kaşığı tuz
  3. 1 adet yumurta
  4. Yaklaşık 1 su bardağı ılık su (kontrollü ekleyin, hamur yumuşak olmalı)

İç harç için:

  1. 250-300 gram beyaz peynir (lor veya tulum peyniri de olabilir)
  2. 1/2 demet maydanoz (isteğe bağlı, ince doğranmış)

Arası ve üzeri için:

  1. 100 gram tereyağı (eritilmiş)
  2. 1/2 su bardağı sıvı yağ

Bazı tariflerde hamuru hazır yufka ile yapmak da tercih edilir, o zaman un, tuz, yumurta ve suyu kullanmanıza gerek kalmaz.

Şunlara da göz atın:

  1. Yalancı Su Böreği Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Tüyo
  2. Su Böreği Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
  3. Su Böreğinin Yanına Ne Gider?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?