Sosislerin Pişip Pişmediğini Anlamanın 2 Yolu
Akşam yemeği için sosis mi yapıyorsun? Bu çok yönlü yiyecek, makarnalara eklemek, sebzelerle ızgara yapmak ve hatta çörek üzerinde düz yemek için harikadır! Sosisinizin tamamen piştiğinden emin olmak, üzerinize hastalanma tehdidi olmadan yemeğinizin tadını çıkarmanıza izin verecektir. İşte, sosislerin piştiğini anlamanın 2 yolu:

Akşam yemeği için sosis mi yapıyorsun? Bu çok yönlü yiyecek, makarnalara eklemek, sebzelerle ızgara yapmak ve hatta çörek üzerinde düz yemek için harikadır! Sosisinizin tamamen piştiğinden emin olmak, üzerinize hastalanma tehdidi olmadan yemeğinizin tadını çıkarmanıza izin verecektir.  Bu nedenle, sosisinizin pişip pişmediğini anlamanız için hem et termometreli hem de termometresiz olmak üzere 2 yol sunuyoruz. Arkadaşlarınız ve ailenizle lezzetli bir yemeğin tadını çıkarabilmeniz için sosis pişirmenin en iyi yollarından bazılarını da paylaşacağız.

Bilmeniz Gerekenler

  1. Sosisinizin 71 ve 74 °C arasında olduğundan emin olmak için bir et termometresi kullanın.
  2. Et termometreniz yoksa, sosisin sert olup olmadığını ve berrak, akan suları olup olmadığını kontrol edin. Kesip açın ve içinin pembe değil kahverengi olduğundan emin olun.
  3. Sosisleri pişirmeden önce, piştiklerinden emin olmak için önce kaynatın veya haşlayın. Daha sonra ızgara yapabilir veya kızartabilirsiniz.
  4. Ya da sosisleri kolay bir şekilde pişirmek için fırında pişirin.

Termometre ile;

  1. Termometrenin ucunu sosisin ucuna sokun.
  2. Sosisin ucundaki termometreyi kullanmak, sosis mahfazasını delmemenizi (ve tüm bu lezzetli suların dışarı çıkmasına izin vermemenizi) sağlar. Sosislerin çoğunu sağlam bırakmak için termometrenizi doğrudan sosisin ucuna yapıştırmaya çalışın.
  3. 71 ve 74 °Carasında bir dahili sıcaklık olup olmadığını kontrol edin.
  4. Genel olarak tüm sosisler bu aralıkta olmalıdır. Sosisiniz pişmemişse daha fazla pişirme süresine ihtiyaç duyar.

Termometre olmadan;

  1. Sosisin berrak meyve suları ile sert olup olmadığını kontrol edin.
  2. Sosisleri maşa ile alın ve havada tutun. Sert mi ve çoğunlukla dik duruyor mu? O zaman muhtemelen bitti. Tavadaki veya fırın tepsisindeki meyve sularını da kontrol edin: eğer berraklarsa, sosis muhtemelen yemeye hazırdır.
  3. Sosisleri dilimleyin ve kahverengi veya taupe rengi olup olmadığını kontrol edin.
  4. Sosisinizin piştiğinden emin olmak için bir bıçak kullanarak ikiye bölün ve içini kontrol edin. Pişmiş bir sosis tamamen kahverengi veya taupe olurken, az pişmiş bir sosisin içi pembe veya kırmızı olabilir.

Sosis Nasıl Haşlanır?

  1. Bir tencere suyu yüksek ateşte kaynatın.
  2. Sosisleri kızartmadan veya ızgarada pişirmeden önce piştiklerinden emin olmanın harika bir yoludur. Sosislerinizi alacak kadar büyük bir tencere alın, suyla doldurun ve ardından yüksek ateşte kaynayana kadar bırakın.
  3. Sosisleri suya koyun ve 30 dakika pişirin.
  4. Sosisleri dikkatlice suya yerleştirmek için maşa kullanın, ardından ısıyı ortama çevirin. Sosislerin çoğu yaklaşık yarım saat kaynatıldıktan sonra pişmiş olacaktır, bu yüzden unutmamak için telefonunuzda veya fırında bir zamanlayıcı ayarlayın.
  5. Ekstra renk ve lezzet katmak için sosisleri bir tavada kızartın.
  6. Sosisler kaynatıldığında, teknik olarak yenmeleri güvenlidir. Ancak dışlarını biraz renklendirmek isterseniz, bir tavada veya ızgarada 5 dakika kadar atın.

Sosisler Izgara da Nasıl Pişirilir?

  1. Sosisleri kısık ateşte haşlayın.
  2. Sosislerinizi ızgara yapmadan önce haşlamak daha eşit bir pişirme sağlar (böylece, dışı yanmaz ve içi çiğ olmaz). Sosislerinizi haşlamak için bir tencereye koyun ve üzerini suyla kaplayın. Ocağı kısık ateşte açın ve iç sıcaklık 66 °C'ye ulaşana kadar sosisleri haşlayın.
  3. Onları yaklaşık 5 dakika boyunca yüksek ateşte bir ızgaraya aktarın.
  4. Bu kötü çocukları kızdırmanın zamanı geldi! Sosisleriniz pişmeye oldukça yakın olduğundan, 71 ila 74 °C'ye ulaşana kadar 5 ila 10 dakika boyunca ızgaraya koymak için maşa kullanın.[9

Tavada Sosis Nasıl Kızartılır?

  1. Yapışmaz bir tavayı orta ateşte ısıtın, ardından sosisleri ekleyin.
  2. Sosislerin pişirme aletlerine yapışma eğilimi vardır, bu nedenle yapışmaz bir tava seçin. Ocağı orta ateşte açın ve sosisleri tavaya ekleyin.
  3. Eşit bir renk için sosisleri düzenli olarak çevirin.
  4. Sosisleri çevirmek ve tavada hareket ettirmek için maşa kullanın. Bu şekilde sosisin tek tarafı yerine her tarafı altın renginde olur.
  5. Sosisleri 15 ila 20 dakika pişirin.
  6. Sosisleri kızartmak yalnızca yaklaşık 20 dakika sürer, bu nedenle sosisler pişerken yakınınızda kalın. Sosislerin dışı, pişmek üzereyken açık altın rengi bir kahverengiye dönüşecek.

Fırında Sosis Nasıl Pişirilir?

  1. Fırını 190 °C'ye ısıtın.
  2. Sosislerin tamamen pişmesi için oldukça orta seviyede bir ısıya ihtiyacı vardır. Sosisleri hazırlarken fırını önceden ısıtın.
  3. 1 yemek kaşığı zeytinyağını bir kızartma tavasına dökün.
  4. Zeytinyağı, sosislerinize güzel bir kahverengi renk vermenize yardımcı olur (ve tavaya yapışmasını önlemenize yardımcı olur). Biraz folyo koyun, ardından zeytinyağını tavada gezdirin.
  5. Sosisleri yağla kaplayın, ardından 20 ila 25 dakika pişirin.
  6. Sosislerinizi tavaya yerleştirmek için maşa kullanın, ardından yağla kaplamak için ters çevirin. Onları fırına koyun ve yaklaşık 20 dakika sonra iç sıcaklığı kontrol edin.

Şunlara da göz atın;

  1. Dondurucudaki sosis nasıl çözülür?
  2. Sosisli tarifler
  3. Sosis nasıl haşlanır?
  4. Sosis nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Evde Kiraz Nasıl Kurutulur: Kiraz Kurutma Yöntemleri
Badem Unu Yerine Ne Kullanılır: 6 Farklı Alternatif
Nohut Buzlukta Nasıl Saklanır?
Akrep Yenir Mi?
Mug Nedir: Mug ve Termos Arasındaki Farklar Nelerdir?
Ağızda Kötü Tat Neden Olur?