Somonun Piştiğini Nasıl Anlarız?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Somon piştiğinde rengi opak pembeye döner ve çatalla kolayca liflerine ayrılır. Yüzeyindeki çizgiler belirginleşir ve fazla su kaybolur. Kalın kısmının iç sıcaklığı 50–60 °C civarındaysa tam pişmiş demektir.

Pişen somonun dokusu yumuşar ve hafifçe bastırıldığında parçalanır. Renk canlı pembeden daha mat bir tona geçer. Balığın yüzeyi hafif kabarır ve parlaklığı azalır.

Renk değişimi

Somonun rengi parlak turuncu-pembeden daha mat ve opak bir pembeye dönüşür.

Kolay ayrılan dokusu

Pişen somon, çatalla hafifçe bastır��ldığında kolayca liflerine ayrılır.

İç sıcaklık

Somonun kalın kısmının iç sıcaklığı 50–60 °C civarındaysa pişmiş demektir.

Yüzey kabarması

Balığın yüzeyindeki ince çizgiler veya çatlaklar piştiğini gösterir.

Sulu görünüm kaybı

Somon piştikçe yüzeyindeki ham parlaklık ve fazla su kaybolur, daha kuru bir görünüm alır.

Şunlara da göz atın:

  1. Somona Portakal Konur Mu?
  2. Somon Balığının Yanında Hangi Çorba Gider?
  3. Somon Balığına Un Konur Mu?
  4. Fırında Patatesli Somon Kaç Dakikada Pişer?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
2026 Michelin Seçkisi: Michelin Yeşil Yıldız, Sommelier, Servis ve Genç Şef Ödülünü Kazananlar Açıklandı!
Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Rehberi Türkiye Seçkisi 2026 Açıklandı: İşte Türkiye’nin Yıldızlı Restoranları ve Ödülleri!
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?