Soğuk Meze Çeşitleri Nelerdir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Soğuk mezeler, Türk mutfağının en sevilen başlangıçları arasında yer alır. Genellikle zeytinyağlı, yoğurtlu veya ezme tarzında hazırlanırlar. Özellikle yaz aylarında ferahlatıcı ve hafif seçenekler sunarlar. Peki; soğuk meze çeşitleri nelerdir?

Soğuk mezeler, hem sofraya renk katar hem de iştah açıcı olarak sunulur. Her yörede farklı tariflerle karşımıza çıkan mezeler, zengin bir kültürel mirası yansıtır. Misafir sofralarının vazgeçilmezi olan mezeler, hem pratik hem de lezzetlidir. Peki; soğuk meze çeşitleri nelerdir?

  1. Zeytinyağlılar

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Zeytinyağlı Kabak

  1. Yoğurtlu Mezeler

Haydari (süzme yoğurt, sarımsak, nane)

Cacık

Yoğurtlu Semizotu

Yoğurtlu Havuç (Havuç Tarator)

Yoğurtlu Kabak

  1. Peynirli ve Ezme Tarzı Mezeler

Acılı Ezme

Muhammara (ceviz, biber salçası, galeta unu)

Babaganuş (közlenmiş patlıcan, tahin, sarımsak)

Atom (süzme yoğurt, kızgın yağda pul biber)

Peynir Ezmesi

  1. Otlu ve Sebzeli Mezeler

Şakşuka (kızarmış sebzeler, domates sosu)

Patlıcan Salatası

Közlenmiş Biber Salatası

Deniz Börülcesi

Gavurdağı Salatası (cevizli, domatesli)

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı