Sıcak havalarda hem serinletici hem de besleyici bir seçenek arıyorsanız, soğuk çorbalar tam size göre. Ancak bu hafif lezzetin tam kıvamında olması için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. İşte soğuk çorba yapmanın 8 püf noktası.
Soğuk çorbanın lezzeti için yoğurt, su, haşlanmış bakliyat gibi malzemeleri buzdolabından çıkarıp 5–10 dakika bekletmek, çorbanın kesilmesini önler.
Direkt buz eklemek çorbanın tadını seyreltir. Onun yerine önceden soğutulmuş içme suyu kullanmak en doğrusudur.
Ne çok koyu ne çok sulu… Süzme yoğurt ve normal yoğurdu karıştırarak ideal kıvamı yakalayabilirsiniz. Yoğurt önceden çırpılırsa topaklanma olmaz.
Tuz, yoğurdu kesebilir. Bu yüzden tuzu karıştırma işlemi bittikten sonra en son ekleyin.
Nane, dereotu, fesleğen, limon kabuğu rendesi ya da az sarımsak ile lezzeti katlayın. Baharatları ölçülü ekleyin, baskın olmamalı.
Buğday, nohut, yeşil mercimek gibi malzemeler iyice haşlanmalı ama dağılmamalı. Haşladıktan sonra soğuk sudan geçirin ki çorbanız ılık olmasın.
Çorbanızı hazırladıktan sonra en az 1–2 saat dolapta bekletin. Malzemeler birbirine geçer, lezzetler oturur.
Üzerine buz gibi suyla durulanmış salatalık, ince doğranmış taze otlar veya birkaç damla zeytinyağı ile şık bir sunum yapabilirsiniz.