Sevgililer Günü İçin Romantik Yemek Masası Nasıl Hazırlanır?
Romantik yemek masası nasıl hazırlanır? Masa dekorasyonu nasıl yapılır? Sevgililer Günü'nde romantik bir akşam geçirmek isteyenler için yemek masası süsleme yöntemleri:

Romantik bir akşam için restoranları aratmayacak bir sofra hazırlamaya ne dersiniz? Evinizde ve yemek masasında yapacağınız ufak dokunuşlarla Sevgililer Günü'nü daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. 'Sevgililer Günü'nde masa dekoru nasıl olmalı? Romantik yemek masası nasıl hazırlanır?' diye merak edenler için birbirinden farklı fikirlerimiz var. İşte, sevdiklerine sürpriz yapmak isteyenler için Sevgililer Günü masa dekorasyonu:


  1. Masa Örtüsü Seçimi:


Sevgililer günü sofrasına masa örtüsü seçimi ile başlayın. Sade ve ufak detaylı modeller şık bir masa hazırlamanın ilk adımıdır. Sevgililer Günü'nün teması kırmızı olduğu için, canlı renkler kullanmaya özen gösterin. Dilerseniz, kırmızı ve siyah ile şık bir dekor oluşturabilirsiniz.


  1. Masanın Üzeri İçin:


Tabakların alt kısmı için kırmızı ve pudra pembe kağıt danteller kullanabilirsiniz. Servis tabaklarının orta kısmına beyaz veya krem tonlarında peçete koymayı unutmayın. Masa örtüsünün boş kalmaması için renkli boncuk veya kurumuş gül yaprakları kullanın. Daha romantik bir sofra için tabakların içerisine gül yerleştirebilir veya sevgiliniz için küçük notlar hazırlayabilirsiniz.


  1. Fotoğraflardan Faydalanın:

Masanızı fotoğraf ve notlarla doldurmak istemiyorsanız, bu dekorları etrafa yayın. Son zamanlarda popüler hale gelen asma tavana fotoğraf yapıştırmak da kullanabileceğiniz fikirler arasında kalsın.


  1. Sofranızdan Çiçekleri Eksik Etmeyin:


Sevgililer Günü'nde romantik bir sofra için, buketler halinde alabileceğiniz gülleri masanın etrafına yerleştirin. Kırmızı güllere ek olarak kırmızı mumlarla da süsleme yapabilirsiniz. Eğer kırmızı gül kullanmak istemiyorsanız, masanın ortasını taze çiçeklerle doldurarak hoş bir ortam yaratabilirsiniz.


  1. Mumlardan Vazgeçmeyin:


Loş bir ortam oluşturmak için, ufak mumlardan faydalanabilirsiniz. Özellikle küçük ve renkli mumlar ortamı aydınlatırken, şık bir görünüm de sunacaktır. Ancak mumların yerleştirilmesi de son derece önemlidir. Mumları, masanın kenarlarına veya orta kısma yerleştirin. Direkt göze gelecek yerlere koymaktan kaçının.


  1. Oda Kokusu:

Eksiksiz bir sofra hazırlamak istiyorsanız, oda parfümleri veya tütsülerden yararlanabilirsiniz. Siz yemeğinizi yerken, hem yemeğin kokusunu bastıracak, hem de ortama hoş bir hava katacak kokulu mumları da tercih edebilirsiniz. Özellikle çiçek kokulu tütsüler, Sevgililer Günü için ideal bir seçim olacaktır.


  1. Canlı Renkler Seçin:


Eğer Sevgililer Günü'nde kırmızı rengine odaklanmak istemiyorsanız, canlı çiçek renkleri seçebilirsiniz. Beyaz ve toz pembe renklerini kullanarak sofranızı sade ve şık bir hale getirebilirsiniz. Son zamanlarda popüler olan tahta harflerle sevdiklerinize güzel bir mesaj hazırlayabilirsiniz.


  1. Işıklandırma:


Küçük ve büyük mumları odaya dağıtarak loş bir ortam yaratabilirsiniz. Ancak odanız karanlık kalıyorsa, mumları sadece dekor olarak kullanabilirsiniz. Eğer kapalı bir yer yerine balkon, bahçe gibi açık alana sofra hazırlama imkanınız varsa, küçük ışıklandırmalarla göze hitap eden bir dekor oluşturabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Sevgililer Günü menüsü
  2. Sevgililer Günü içecekleri
  3. Sevgililer Günü pastaları
  4. Sevgililer Günü tatlıları
  5. Sevgililer Günü çiçekleri

Haber Kategorileri

Mutfak Dekorasyonu

Lezzetli Haberler

Mayıs Ayı Sebze ve Meyveleri
Meşe Balı Nedir, Nasıl Tüketilir?
Salmonella Bakterisi Nedir, Nasıl Bulaşır?
Lezzetlerin Doğal Buluşması: Telezzüz Vegan ve Vejetaryen Mutfağıyla
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Guarana Nedir, Faydaları Nelerdir?