İlkbaharın ve yazın en sevilen yeşilliklerinden biri olan semizotu, besleyici içeriği ve ferahlatıcı tadıyla mutfakların gizli kahramanı olmaya aday. İşte yoğurtlusundan böreğine, salatasından pilavına kadar farklı damaklara hitap eden 10 yaratıcı semizotu tarifi!
Yoğurt, sarımsak ve zeytinyağı ile karıştırılan semizotu, hem serinletici hem de pratik bir mezedir.
Soğan, domates, pirinç ve zeytinyağı ile pişirilir. Soğuk ya da ılık servis edilir.
Klasik kısır tarifine doğranmış semizotu eklenerek ferah bir dokunuş sağlanır.
Yumurtayla birleşen semizotu, güne sağlıklı başlamak için harika bir seçenektir.
Semizotu, domates, salatalık ve nar ekşisiyle yapılan bu salata çok ferahlatıcıdır.
İç harcı olarak lor peyniriyle birlikte kullanıldığında çıtır çıtır bir börek olur.
Yoğurt, muz ve biraz bal ile semizotu karıştırılarak yeşil smoothie yapılabilir.
Pişmiş kırmızı mercimek çorbasına son anda semizotu ekleyerek ekstra vitamin katabilirsiniz.
Kabak yerine semizotu kullanarak farklı bir mücver deneyimi yaşayabilirsiniz.
Klasik domatesli bulgur pilavına son anda doğranmış semizotu eklenerek lezzeti ve besin değeri artırılır. Hafif ekşimsi tadı, pilava hoş bir aroma katar.
Şunlara da göz atın: