Şeker Karamelize Etmenin 3 Püf Noktası
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Şekeri düşük ve sabit ısıda yavaşça eritin, böylece yanmasını önlersiniz. Şeker eriyene kadar karıştırmayı minimumda tutun ve topaklanmasını engelleyin. Gerekirse su ekleyin, ama dikkatli olun; sıcak şekerle birleştiğinde sıçrayabilir.

Şeker erirken sabırlı olun, acele etmek yanmasına yol açar. Karamele dönüşen şekerin rengi altın sarısından koyu kehribara kadar gelene kadar bekleyin. Karameli sıvılarla birleştirirken yavaşça ekleyin ve dikkatli karıştırın.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?