Hamuru yumurta, şeker, süt, yağ, un ve kabartma tozunu karıştırarak hazırlayın. Şeftalileri dilimleyip tavaya dizin ve üzerine hamuru dökün. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin, soğuduktan sonra dilimleyip servis edin.
Yumurta, şekeri köpük gibi olana kadar çırpın. Ardından süt, sıvı yağ, un ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edin.
Şeftalileri dilimleyip hafifçe şeker serpin. İsterseniz tavada 1-2 dakika karamelize ederek daha yoğun bir tat yakalayın.
Yapışmaz ve kapaklı bir tava seçin, tabanını yağlayın. Gerekirse tabana pişirme kağıdı sererek yapışmayı tamamen önleyin.
Hazırladığınız şeftalileri tavaya dizin, üzerine hamuru dökün. Kapağını kapatıp en kısık ateşte 25-30 dakika pişirin.
Kürdanı batırıp temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiştir. Ocaktan alın, biraz soğuduktan sonra dilimleyip servis edin.