Şef Murat Bozok Kimdir: Şef Murat Bozok'un Biyografisi
Masterchef'in bu haftaki konuk şefi Murat Bozok oldu. Peki, Murat Bozok kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi restoranlarda çalıştı. İşte, ödüllü restoranlarda çalışan Şef Murat Bozok'un merak edilen biyografisi:

Masterchef'te Somer Sivrioğlu gelene yarışmaya dönene kadar her hafta yeni bir konuk şef çağırılıyor. Masterchef All Star'da bir hafta boyunca jürilik yapacak yeni şef ise Murat Bozok oldu. İşte, Murat Bozok hakkında merak edilenler;

Şef Murat Bozok Kimdir?

6 Aralık 1975 yılında dünyaya gelen Murat Bozok, İstanbul'da doğmuştur. Eğitim hayatını İstanbul Üniversitesi, İngilizce İşletme Bölümünden mezun olarak tamamlayan Murat Bozok, mezun olduktan sonra aşçılığa giriş yapmıştır. Amerika'ya yerleşen ve Johnson & Wales Üniversitesi’ne kayıt olan Bozok, 2 senelik eğitimini sürdürürken Rhode Island’daki restoranlarda çalışmaya başladı.

Mezuniyetinin ardından ilk iş tecrübelerini Hyatt Park Boston, Ritz Carlton New York ve Ritz Carlton Boston’da edinmiştir. Gordon Ramsay Holding’e bağlı 3 Michelin yıldızlı Royal Hospital Road ve 1 Michelin yıldızlı Angela Hartnett at Connought’ta toplam 2.5 yıl çalışan Bozok, Gordon Ramsay Grup’tan ayrılarak Paris’teki 2 Michelin yıldızlı L’atalier de Robuchon’da çalışmaya başladı. Ardından Londra'ya dönerek L’atalier de Robuchon restoranının kurulmasına katkıda bulundu. 

2009 yılında Türkiye'ye dönüş yapan Murat Bozok, ‘Mimolett’ isimli fine-dining restoranını açtı. Bu restoran ile sayısız ödül kazan Murat Bozok, aynı zamanda köşe yazarlığı yapmaktadır. Sadece aşçılık alanında değil, aynı zamanda restoran ve otellerde danışmanlık hizmetleri vermeye devam ediyor. 

Murat Bozok röportajını izlemek isteyenler;

  1. Murat Bozok'tan şef olmak isteyenlere tüyo
  2. Restoran açmanın 10 püf noktası

Haber Kategorileri

Söyleşiler

Lezzetli Haberler

Evde Kiraz Nasıl Kurutulur: Kiraz Kurutma Yöntemleri
Badem Unu Yerine Ne Kullanılır: 6 Farklı Alternatif
Nohut Buzlukta Nasıl Saklanır?
Akrep Yenir Mi?
Mug Nedir: Mug ve Termos Arasındaki Farklar Nelerdir?
Ağızda Kötü Tat Neden Olur?