Şambalinin şerbeti az geldiyse, eksik miktarı ek şerbet hazırlayarak tamamlayabilirsiniz. Şerbeti tatlıya dökerken sıcak olmasına dikkat edin, böylece tatlı şerbeti daha iyi çeker. Servis sırasında da üzerine biraz ekstra şerbet gezdirerek nemini koruyabilirsiniz.
Az gelen şerbeti dengelemek için aynı oranda su ve şeker kullanarak biraz daha şerbet kaynatın. İsterseniz birkaç damla limon suyu ekleyerek şerbetin kristalleşmesini önleyebilirsiniz.
Şerbeti dökerken hem tatlı hem şerbet sıcak olmalı. Eğer şerbet azsa, eklediğiniz yeni şerbeti mutlaka sıcak olarak dökün ki tatlı iyice özümlesin.
Tatlıya ilk az şerbeti döktükten sonra birkaç dakika bekleyin, şerbet çekildikçe tekrar azar azar ek şerbet ilave edebilirsiniz. Böylece tatlıya eşit dağılır.
Eğer tatlı fırından çıktıktan sonra hâlâ şerbet eksikse, servis tabaklarına alırken küçük miktarda ekstra şerbet gezdirerek tatlıyı nemli ve lezzetli hale getirebilirsiniz.
Şunlara da göz atın: