Şam Tatlısının Piştiğini Nasıl Anlarım?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Şam tatlısının piştiğini anlamak için yüzeyinin hafifçe altın sarısı renge dönmesi gerekir. Tatlıya batırılan kürdan temiz çıkarsa içi pişmiş demektir. Ayrıca kenarlarının tepsiden hafifçe ayrılması da piştiğinin göstergesidir.

Tatlı fırından alındığında kabarmış ve hafif sert bir dokuya sahip olmalıdır. Renk eşit ve parlak görünüyorsa içi muhtemelen pişmiştir. Hafifçe bastırıldığında şekli bozulmayan tatlı pişmiş sayılır.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak