Şam Tatlısı Niye Sert Olur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Şam tatlısı, şerbetin kıvamı ve sıcaklığına dikkat edilmezse sertleşir. Hamurun fazla pişirilmesi veya un oranının fazla olması da tatlıyı sert yapar. Ayrıca hamurda yeterli yağ kullanılmaması yumuşaklığı etkiler.

Şam tatlısı, şerbet hamura tam nüfuz etmediğinde sertleşir. Fazla sert pişmiş hamur tatlının dokusunu kurutur. Yetersiz yağ kullanımı da tatlının gevrek ve sert olmasına yol açar.

Şerbetin kıvamı ve sıcaklığı

Şerbet çok koyu veya fazla soğuk dökülürse tatlı hamur tarafından tam olarak emilemez ve sert olur. Şerbet, tatlı fırından çıkar çıkmaz sıcak veya ılık olmalıdır.

Hamurun fazla pişirilmesi

Tatlı fırında fazla beklerse hamur fazla kurur ve sertleşir. Pişirme süresine ve fırın sıcaklığına dikkat etmek gerekir.

Un oranının yüksek olması

Hamurda kullanılan un miktarı fazla olursa tatlı sert olur. Tariflerde genellikle ölçüler hassas olmalı ve unu kontrollü eklemek gerekir.

Yağ miktarı ve türü

Hamurda yeterince yağ kullanılmazsa veya yağ kaliteli değilse tatlı yumuşak kalmaz, sertleşir. Margarin veya tereyağı yerine doğru oranlarda kullanılmalıdır.

Şunlara da göz atın:

  1. Şambali Tatlısının Diğer Adı Nedir?
  2. Şambali Tatlısı Neden Dağılır?
  3. Şambali Tatlısına Vanilya Konur Mu?
  4. Şambali Tatlısına Pekmez Konur Mu?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak