Saçkırana İyi Gelen Bitkisel Kür Tarifi
Saçkıran nedir, belirtileri nelerdir? Saçkıran neden olur? Evde saçkırana ne iyi gelir? İşte, saçkıran sorununa iyi gelen tamamen doğal malzemelerle hazırlanan bitkisel kür tarifi:

Alopesi areata, yani halk arasında bilinen adıyla saçkıran, kişinin saç, sakal, kirpik ve kaşlarında kısa süre içinde bölgesel olarak aniden dökülmesine yol açan bir hastalıktır. Özellikle kafada ortaya çıkan saçkıran hastalığı, dışarıdan kolayca görülebilecek yuvarlak saçsız alanlarla kendini gösterir. Genellikle gençlerde görülen bu hastalık, kısa sürede tedavi edilmelidir.


Saçkıran Neden Olur?

Saçkıranın kesin nedenleri bilinmemekle birlikte, otoimmün nedenlerin yol açtığı düşünülmektedir. Bunun dışında genetik faktörler de hastalığın görülme nedenleri arasındadır. Egzama, sedef hastalığı, tiroid hastalığı, saman nezlesi, addison hastalığı, vitiligo, lupos ve atopik alerjik astım gibi hastalıklar, saçkıranla birlikte görülebilir.


Saçkıran Tedavisi Nasıl Yapılır?

Saçkıran erken teşhis edildiği takdirde daha kısa sürede tedavi edilebilir. Hafif derecedeki saçkıranda bazen tedaviye gerek duyulmaz ve saçlar kendiliğinden çıkmaya başlar. Daha ileri aşamalarda ise hastaya steroid grubu ilaçlar verilebilir. Saçkıran hastalığı olan kişiler vakit kaybetmeden dermatoloji uzmanına başvurmalıdır.


Saçkıran İçin Bitkisel Kür Tarifi

Malzemeler;

  1. 1 su bardağı zeytinyağı veya kantaron yağı
  2. 1 baş kabuklu sarımsak
  3. 3 adet kabuklu arpacık soğan
  4. 1 tatlı kaşığı dövülmüş çörek otu
  5. Yarım parmak taze zencefil
  6. 1/2 kabuklu limon


Yapılışı: Öncelikle zencefil, limon, sarımsak ve soğanı iri bir şekilde doğrayıp tencerenin içerisine alın. Üzerine havanda dövdüğünüz çörek otunu ekleyin. Daha sonra yağı ekleyerek tencereyi ocağa alın ve kapağını kapatın. Malzemeleri çok kısık ateşte yaklaşık 2.5-3 saat kadar pişirin. (Bu aşamada ocağın kısık olması çok önemlidir. Aksi takdirde malzemeler erimez, kızarır.) Malzemeler eridikten sonra süzgeçten geçirerek karışımı bir şişeye doldurun. Karışımı serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.


Uygulama: Hazırladığınız karışımı saç diplerine masaj yaparak sürün ve streçle kapatın. Bu şekilde ortalama 2 saat bekledikten sonra saçınızı durulayabilirsiniz. Karışımı haftada 1 kez uygulayabilirsiniz. Saç ve kaş için uygundur. Ancak kaşa yapılacağı zaman göz çevresine çok dikkat edilmelidir.


Önemli Not: Bitkisel kürler kişiden kişiye göre farklı etkiler gösterir. Bitkisel kürü uygulamadan önce mutlaka bir dermatoloji uzmanına başvurun ve doktorun onay vermediği hiçbir ürünü kullanmayın.


Şunlara da göz atın;

  1. Saç kırıklarına ne iyi gelir?
  2. Evde doğal saç açma yöntemleri
  3. Saç dökülmesi nasıl geçer?
  4. Ozon yağı nasıl kullanılır?
  5. Aşırı terlemeye ne iyi gelir?

Haber Kategorileri

Sağlıklı Beslenme

Lezzetli Haberler

Evde Tavuk Bulyon Nasıl Yapılır?
Rulo Pasta Tarifleri: Özel Günler İçin 12 Rulo Pasta Tarifi
Şefleri Bile Kıskandıracak 62 Mutfak Püf Noktası ve Pratik Yöntem
Evde Zeytin Sütü Nasıl Yapılır?
Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı