Ravioli Hamuruna Ne Konur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Ravioli hamuru un, yumurta ve biraz tuzla yapılan basit bir makarna hamurudur. Yoğrulup dinlendirildikten sonra ince açılır ve iç harçla doldurulur. Sonrasında haşlanarak genellikle sosla servis edilir.

Ravioli hamuru, makarna hamurunun özel bir türüdür ve iç harçla doldurulmak üzere hazırlanır. Un ve yumurtadan oluşan bu hamur elastik bir yapıya sahip olmalıdır. İnce açılıp küçük kareler halinde kesilerek ravioli şekline getirilir.

Klasik ravioli hamuru için temel malzemeler:

  1. 2 su bardağı un (tercihen 00 tipi makarna unu ya da normal un)
  2. 2 adet büyük boy yumurta
  3. 1 çay kaşığı tuz
  4. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı)
  5. Gerekirse birkaç yemek kaşığı su (hamur çok sertse)

Yapılışı:

Unu bir tezgaha veya geniş kaseye alın, ortasını havuz gibi açın. Yumurtaları ortasına kırın, tuzu ve zeytinyağını ekleyin. Yavaş yavaş unu yumurtalara karıştırarak yoğurun. Sert ama elastik bir hamur elde edene kadar yoğurun (yaklaşık 8–10 dakika). Hamuru streç filme sarın ve en az 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru açıp iç harcı koyarak raviolileri şekillendirebilirsiniz.

Şunlara da göz atın:

  1. Hazır Ravioli Nasıl Pişirilir?
  2. Ravioli ve Tortellini Farkı Nedir?
  3. Ricotta Ravioli Nedir?
  4. Ravioli'nin İçine Hangi Peynir Konur?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak