Profiterol Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 4 Şey
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Profiterol hamurunun kıvamı ne çok cıvık ne de çok katı olmalıdır. Fırın önceden ısıtılmalı ve hamur kabardıktan sonra kapağı açılmamalıdır. Hamurun içi tamamen pişmeli ve hafifçe boş olmalıdır. Dolgular ve soslar taze hazırlanmalı, servis öncesi eklenmelidir.

Hamuru hazırlarken yumurtaları kontrollü eklemek kabarmasını sağlar. Fırın sıcaklığı hamurun dışının çıtır, içinin yumuşak olmasını etkiler. Hamurlar fırında eşit şekilde pişmeli ve renkleri altın kahverengi olmalıdır. Dolguyu fazla sıkmamak, profiterolün patlamasını önler.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak