Portakallı Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 5 İpucu
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Portakallı kek, klasik kek hamuruna taze portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi eklenerek yapılan, hem yumuşak dokulu hem de ferah aromalı bir kek çeşididir. Gelin, portakallı kekin püf noktalarına birlikte göz atalım.

Portakallı kek, kış aylarının en sevilen keklerinden biridir. Portakalın taze kokusu ve ferahlatıcı tadı, klasik kekin yumuşacık dokusuyla birleştiğinde ortaya hem pratik hem de leziz bir tarif çıkar. Ancak hazırlık aşamasında yapılan bazı hatalar, kekin yeterince kabarmamasına, içinin hamur kalmasına veya piştikten sonra sönmesine neden olabilir. İşte bu noktada püf noktalarını bilmek çok önemlidir.

Sünger kek yapmanın püf noktaları, ıslak kek yapmanın püf noktaları ve kek hazırlarken yapılan hatalara göz atmayı unutmayın.

Portakallı Kek Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

2 Bardak Mercimek İçin Ne Kadar Su Konulur?
Kastamonu Tiridi: Geçmişten Günümüze Şehrin Vazgeçilmezi
Blender Olmadan Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?
1 Su Bardağı Mercimekten Kaç Kişilik Çorba Çıkar?
Ezogelin Çorbasına Bulgur Koymasak Olur Mu?
Ezogelin Çorbasına Salça Konur Mu?