Poke sosu, yemeğe zengin ve aromatik bir tat katmak için hazırlanır. Genellikle soya sosu, pirinç sirkesi ve tatlandırıcılar içerir. Servis öncesi balık veya sebzelerle karıştırılarak kullanılır.
Poke sosu genellikle tuzlu, tatlı ve hafif ekşi tatları bir araya getirir. Bu tarifte soya sosu (tuzlu), bal/akçaağaç şurubu (tatlı) ve pirinç sirkesi (ekşi) kullanılıyor.
Susam yağı, sosun daha yoğun ve aromatik olmasını sağlar.
Taze rendelenmiş zencefil gibi baharatlar veya aromatik malzemelerle lezzet katılır.
Çiğ balık veya deniz ürünlerini marine etmek için kullanılır; malzemelere lezzet ve nem kazandırır.
Sos, malzemeler kaseye yerleştirilmeden önce balıkla karıştırılır veya üzerine dökülerek yemeğin tadını bütünler.
Şunlara da göz atın: