Pizzanın Kurumaması İçin Ne Yapmalı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Pizzanın kurumaması için hamuru yüksek ısıda kısa sürede pişirin ve kenarlarını zeytinyağıyla yağlayın. Sos ve malzemelerin taze olmasına, pişirmeden önce fazla kurutmamaya dikkat edin. Fırından çıkar çıkmaz sıcak sıcak servis edin.

Pizzayı yüksek ısıda kısa sürede pişirerek hamurun kurumasını önleyin. Kenarlarını zeytinyağıyla yağlayıp sos ve malzemeleri taze kullanın. Fırından çıkar çıkmaz sıcak servis yapın.

Hamuru fazla pişirmeyin

İnce hamur özellikle hızlı kurur, fırın süresini kısa tutun.

Yüksek ısıda kısa süre pişirin

250°C ve üzeri sıcaklıkta 6-10 dakika ideal.

Kenarları zeytinyağıyla yağlayın

Nem kaybını azaltır, altın renk verir.

Malzemeleri pişirmeden önce fazla kurutmayın

Domates sosunu ve sebzeleri taze tutun.

Fırından çıkar çıkmaz bekletmeyin

Sıcağı kaçmadan servis edin, nemi içeride kalır.

Şunlara da göz atın:

  1. En İyi Pizza Unu Hangisi?
  2. Pizza Hamuru Kaç Saat Dinlenmeli?
  3. Pizzaya Hangi Peynirler Koyulur?
  4. Pizza Fanlı Mı Pişer Fansız Mı?
  5. Karışık Pizzada Neler Olur?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Tavsiye Listesi
2026 Michelin Seçkisi: Michelin Yeşil Yıldız, Servis ve Genç Şef Ödülünü Kazananlar Açıklandı!
Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Rehberi Türkiye Seçkisi 2026 Açıklandı: İşte Türkiye’nin Yıldızlı Restoranları ve Ödülleri!
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?