Pizza Hamuru Sert Mi Yumuşak Mı Olmalıdır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Pizza hamuru yumuşak ve esnek olmalı, parmakla bastığında hafif geri dönmeli. Piştikten sonra dışı hafif çıtır, içi yumuşak olmalıdır. Hamur ne çok sert ne çok yumuşak olmalı, malzemeyi taşırken çatlamamalıdır.

Pizza hamuru yumuşak ve esnek olmalı, kolay açılabilmelidir. Piştiğinde dışı hafif çıtır, içi yumuşak kalmalıdır. Ne çok sert ne çok yumuşak olmalı, malzemeyi taşıyabilmelidir.

Yumuşak ve esnek olmalı

Hamur yoğrulduğunda parmakla bastığınızda hafifçe geri dönmeli, sert olmamalıdır.

Kabarmaya uygun

Hamurun içi hava kabarcıklarıyla dolu olmalı; çok sert hamur kabarmaz.

Dış kısmı çıtır, içi yumuşak

Piştikten sonra hamurun dışı hafif çıtır, içi ise yumuşak ve hafif süngerimsi olmalıdır.

Kolay açılmalı

Hamur çok sertse merdaneyle açmak zorlaşır, çok yumuşaksa yapışır.

İç malzemeyi taşıyabilmeli

Hamur ne çok sert ne çok yumuşak olmalı; malzemeyi taşırken çatlamamalı.

Şunlara da göz atın:

  1. Pizzanın Kurumaması İçin Ne Yapmalı?
  2. En İyi Pizza Unu Hangisi?
  3. Pizza Hamuru Kaç Saat Dinlenmeli?
  4. Pizza Yaparken Kaşar Ne Zaman Konur?
  5. Karışık Pizzada Neler Olur?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak