Pizza Hamuru Açarken Ne Kullanılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Pizza hamuru açarken en çok merdane kullanılır. Hamurun yapışmaması için tezgaha un serpilir. Ayrıca hamuru açmak için temiz ve geniş bir yüzey gerekir.

Hamuru açarken el ve parmaklarla şekillendirmek de önemlidir. Hamurun kolay açılması için silikon mat ya da hamur tahtası kullanılabilir. Böylece hamur hem eşit açılır hem de taşırken zarar görmez.

Merdane (Oklava

Hamuru ince ve eşit şekilde açmak için en temel araçtır.

Un

Hamurun yapışmasını önlemek için tezgaha ve merdaneye serpilir.

Yassı ve temiz bir yüzey

Hamurun rahat açılması için düzgün ve temiz bir tezgah veya çalışma alanı gerekir.

Hamur kaldırma tahtası veya silikon mat

Hamurun açılırken kaymaması ve kolay taşınması için kullanılır.

El veya parmaklar

Hamuru şekillendirmek ve kenarlarını düzeltmek için son dokunuşlarda kullanılır.

Şunlara da göz atın:

  1. Ev Yapımı Pizza Kaç Dakikada Pişer?
  2. Pizzaya Turşu Konur Mu?
  3. Pizzanın Yanına Ne İyi Gider?
  4. Pizza Hamurunun İçine Ne Girer?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde