Pita Ekmeği Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Tüyo
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Pita ekmeği, özellikle Ortadoğu ve Akdeniz mutfaklarında yaygın, pişince kabarıp içi boşalan ve “cepli ekmek” adıyla bilinen bir ekmek türüdür. Ancak pita ekmeği yaparken bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir.

Dürüm, kebap ve falafel gibi lezzetlerin yanına çok yakışan pita ekmeği, hem Ortadoğu, hem de Akdeniz mutfaklarında yaygın olarak kullanılır. Piştikten sonra kabaran ve içi boşalan bu ekmek, cepli ekmek olarak da bilinir. Ülkemizde en çok dönerle birlikte kullanılan pita ekmeği, evde kolayca hazırlanabilir. 

Mayalı hamur yapmanın püf noktaları, hamur yoğurma teknikleri ve ele yapışan hamuru temizleme yöntemlerine de göz atabilirsiniz.

Pita Ekmeği Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Mayasız Poğaçanın İçi Piştikten Sonra Çiğ Kalırsa Ne Yapmalı?
1 Dilim Ekmek Kaç Pankek Eder?
Mayasız Poğaça Hamuru Yapışkan Olursa Ne Yapmalı?
Pankekin Güzel Olması İçin Ne Yapmalı?
Mayasız Poğaça Çok Kuru Olursa Ne Yapmalı?
Pankek İçin Malzemeler Nelerdir?