Pişmiş Mısır Ayıklamak İçin 4 Pratik Tüyo
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Mısırı dik tutup keskin bir bıçakla tanelerini sapından ayırabilirsiniz. Haşladıktan sonra biraz bekletmek tanelerin gevşemesini sağlar. Kaşık veya çatal kullanarak taneleri kolayca çıkarabilirsiniz. Sıcak ya da hafif soğumuş mısır, elle ayıklamak için daha uygundur.

Mısırı yatay kesip taneleri tek seferde çıkarabilirsiniz. Pişmiş mısırı hafifçe buharda bekletmek ayıklamayı kolaylaştırır. Donmuş mısır tanelerini çözülürken ayıklamak pratik bir yöntemdir. Mısırı elinizle hafifçe sıkarak tanelerin kopmasını sağlayabilirsiniz.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem
Mayasız Poğaçanın İçi Piştikten Sonra Çiğ Kalırsa Ne Yapmalı?
1 Dilim Ekmek Kaç Pankek Eder?
Mayasız Poğaça Hamuru Yapışkan Olursa Ne Yapmalı?
Pankekin Güzel Olması İçin Ne Yapmalı?
Mayasız Poğaça Çok Kuru Olursa Ne Yapmalı?