Pideli Köfte Hangi Etten Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Pideli köfte genellikle orta yağlı dana eti veya dana-kuzu karışımı ile yapılır. Etin yaklaşık %20 yağlı olması köftenin lezzetli ve sulu olmasını sağlar. Kıyma taze çekilmiş olmalı ve homojen bir kıvam için gerekirse iki kez çekilebilir.

Pideli köfte için tercih edilen et, hem lezzet hem de kıvam açısından önemlidir. Kuzu eti, köfteye aromatik bir tat katar ve dana etiyle karıştırılabilir. Etin yağ oranı, köftenin yumuşak ve sulu olmasını etkiler.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak