Pestil Tarifleri: Birbirinden Lezzetli 5 Pestil Tarifi
Pestil meyveleri kış boyu saklayabileceğiniz mükemmel lezzetli bir yöntemdir. Pestili kuruyemişler ile birlikte tüketebilirsiniz. İşte, birbirinden lezzetli 5 pestil tarifi:

Pestil, Türkiye ve çevre ülkelerde tüketilen bir yiyecektir. Bastık ismiyle de bilinen pestil, meyve özlerinin kurutulması ve kış için saklanması için hazırlanır. Kayısı, dut, incir, üzüm gibi meyvelerle hazırlanan pestil, normal şartlarda kolay bozulan bir gıda değildir. Pestilinizi buzdolabında saklamanızı öneririz. Birbirinden lezzetli yaz meyveleri ile hazırlanan pestiller kahve ve çay yanında atıştırmalık olarak tüketilebilir. Sizler için pestil tariflerimizi derledik. İşte, birbirinden lezzetli 5 pestil tarifi:

  1. Kırmızı Erik Pestili


Kırmızı erik ile hazırlayacağınız pestili sade olarak tüketebilriisiniz. Ekşi- tatlı tat dengesinden hoşlanan kişiler bu tarifi tercih edebilir.

  1. Ayva Pestili


Sadece üç malzeme ile hazırlayacağınız ayva pestili oldukça tatlıdır. Aya pestilini ceviz ile birlikte servis edebilirsiniz. 

  1. İncir Pestili


İncirin faydaları saymakla bitmez, mevsiminde taze inciler ve cevizler ile birlikte hazırlayacağınız incir pestilini çok seveceksiniz. 

  1. Pestil


Siyah üzüm ile hazırlanan pestil, fındık ezmesi ile servis edilir. Damak tadınıza göre farklı kuruyemişler ile bir araya getirerek tüketebilirsiniz. 

  1. Şeftali Pestili


Yazın en sevilen meyvesi ile pestil yapmaya ne dersiniz? Şeftlali ile hazırladığınız pestili tüm sene boyunca tüketebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Meyveli tatlı tarifleri
  2. Kuru meyve:iyi mi kötü mü?
  3. Pestil nasıl saklanır?
  4. Reçel nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Pastırmanın Bozulduğu Nasıl Anlaşılır: 4 İşaret
Patlıcanın Faydaları Nelerdir? Patlıcanın Besin Değerleri
Su Kefiri Nedir, Nasıl Yapılır?
Kiraz Çekirdeği Yenir Mi?
Trombositleri Artıran Meyveler: 10 Destekleyici Meyve
Balığı Lezzetlendiren 21 Ot ve Baharat