Patlıcan Turşusuna Ne Kadar Sirke Konur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Patlıcan turşusu yaparken genellikle 1 litre suya 1 su bardağı sirke konur. Sirke, turşuya ekşi tadını verir ve beyaz veya elma sirkesi tercih edilebilir. Sirke miktarı, tuz ve baharatlarla dengelenip, karışım soğutulduktan sonra patlıcanların üzerine dökülür.

Turşunun ekşiliği, kullanılan sirkenin türüne ve miktarına bağlıdır. Sirke, patlıcanın daha uzun süre dayanmasını sağlar. Kaynatılıp soğutulan sirke-su karışımı, patlıcanların üzerine döküldüğünde lezzetini dengeli bir şekilde verir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak