Patlıcan Turşusu Yapmak İçin 4 Tüyo
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Patlıcan turşusu yaparken küçük ve diri patlıcanlar seçmek, acısını almak için tuzlu suda bekletmek önemlidir. Turşu suyu için tuz, su ve sirke dengeli kullanılmalı, sarımsak ve baharatlarla lezzet katılmalıdır. Hazırlanan turşu cam kavanozda serin ve karanlık bir yerde en az 2 hafta bekletilmelidir.

Patlıcanları haşlarken çok yumuşamamasına dikkat etmek turşunun kıtır kalmasını sağlar. Baharatları fazla kaçırmadan eklemek, lezzetin dengeli olmasını sağlar. Turşuyu sıkıca kapatıp dinlendirmek, aromasının oturmasını ve lezzetinin artmasını sağlar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak