Patlıcan Kebabı İçine Ne Koyulur?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Patlıcan kebabı; kuzu kıyması, patlıcan, tuz temelinde hazırlanır. Lezzeti desteklemek için sarımsak, az baharat, domates, yeşil biber ve gerekirse çok az kuyruk yağı kullanılır. Malzeme sade tutulur; asıl lezzet et ve patlıcanın doğal uyumundan gelir.

Patlıcan kebabı, özellikle Gaziantep ve Güneydoğu Anadolu mutfağına ait, patlıcan ile kıymanın dönüşümlü olarak şişe dizilmesiyle hazırlanan geleneksel bir kebap çeşididir. Genellikle mangalda pişirilse de fırında ya da döküm tavada da yapılabilir. Patlıcanın közlenerek yumuşayan dokusu ile etin yağlı ve sulu yapısı birleşir; ortaya yoğun aromalı, doyurucu bir kebap çıkar. Mevsiminde yapılan patlıcan kebabı, yaz aylarının en sevilen ev ve ocakbaşı yemeklerinden biridir.

Patlıcan kebabı yanına ne gider ve patlıcan kebabı püf noktalarına da göz atın.

Patlıcan Kebabı İçine Ne Koyulur?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

15 Aralık Masterchef All Star'da 1. Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Dünyanın En İyi Yemeği Seçildi: Vori Vori Nedir?
Airfryer'ı Temizlerken Yapılmaması Gereken 5 Hata
Patlıcan Kebabı İçine Ne Koyulur?
Beyaz Peynir Neden Sararır?
Muz Nasıl Olgunlaştırılır?