Patlamış Mısırın Sert Olmaması İçin Ne Yapmalı: 6 İpucu
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Patlamış mısır, ısının etkisiyle kabuğu patlayan özel mısır tanelerinden yapılan bir atıştırmalıktır. Taze mısır kullanmak, yağı yeterli koymak, orta ateşte pişirmek ve tencereyi ara ara sallamak mısırların sert olmamasını sağlar.

Patlamış mısır, özel cins mısır tanelerinin (popcorn mısır) yüksek ısıya maruz kaldığında içlerindeki nemin buharlaşıp basınç oluşturmasıyla kabuklarının patlayarak açılması sonucu oluşan, hafif ve çıtır bir atıştırmalıktır. Tavada, tencerede, mısır makinesinde veya mikrodalgada yapılabilir. Az malzeme gerektiren, hızlı hazırlanan bir atıştırmalık olduğu için çok tercih edilir.

''Mükemmel patlamış mısırın püf noktaları, patlamış mısır kilo aldırır mı ve patlamış mısır nasıl taze tutulur?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Patlamış Mısırın Sert Olmaması İçin Ne Yapmalı?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

14 Aralık Masterchef All Star Kaptanlık Oyununu Kim Kazandı?
Yoğurt Çorbasının Kesilmemesi İçin 5 İpucu
Un Helvasının Topaklanmaması İçin Ne Yapmalı?
Salçalı Makarna Neden Ekşi Olur?
Beyran Çorbası Ne Etinden Yapılır?
Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem