Patates Kızartması Baharatı Ne Zaman Atılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Patates kızartmasında baharatı eklemek için en doğru zaman kızartmadan hemen sonradır. Patatesler sıcak olduğu için baharat yüzeye daha iyi tutunur ve aroması daha belirgin olur. Kızartmadan önce veya sırasında eklenen baharatlar yüksek ısıda yanarak acı bir tat bırakabilir. Bu yüzden patatesleri havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını süzdükten sonra baharatlamak en iyi sonucu verir.

Kızarmış patateslere baharat eklemek lezzeti doğrudan etkiler. Baharatlar, patates yağdayken değil sıcakken çok daha iyi yayılır. Yağın içindeyken eklenen baharatlar hem yanar hem de tadını kaybeder. Bu nedenle ocaktan aldıktan sonra patatesleri hemen baharatlamak en doğru yöntemdir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Kabak Tatlısı Nasıl Saklanır?
Kuru Fasulyenin Kabuk Atmaması İçin Ne Yapılır?
Ballı Börek Yapmak İçin 5 Püf Noktası
1 Su Bardağı Mercimek Çorbasına Ne Kadar Su Konur?
Sigara Böreğinin Yağ Çekmemesi İçin Ne Yapmalı?
Sigara Böreğinden Peynir Akmaması İçin Ne Yapmalı?