Patates Kabukları Nasıl Değerlendirilir?
Patates kabuğu ne işe yarar? Patates kabuğu nasıl kullanılır ve nasıl değerlendirilir? İşte, patates kabuklarını değerlendirmenin 6 farklı yolu:

Patates, mutfaklarda en çok kullanılan besinlerden biridir. Haşlama, kızartma ve fırınlama yöntemleriyle pişirilen bu besinin kabukları, genellikle çöpe atılır. Artık patates kabuklarını çöpe atmak yerine farklı alanlarda değerlendirmeniz için birbirinden pratik yöntemleri sizlerle paylaşacağız. İşte, patates kabuklarını değerlendirme yöntemleri:

  1. Saçınızdaki beyazları kapatabilirsiniz.

Patates kabuklarına klorsuz su ekleyin ve 25 dakika kaynatın. Ardından bu suyu süzün ve boş bir şişeye aktarın. Her duştan sonra saçınıza patates suyunu uygulayın. Uygulamadan sonra saçınızı durulamayın. 

  1. Yanıkların hızlı iyileşmesini sağlayabilirsiniz.

Patates kabuklarını, yanık olan bölgenin üzerine yerleştirerek tedavi edebilirsiniz. 


  1. Patates yetiştirebilirsiniz.

Patates kabuklarını toprağa ekerek yeni patateslerin filizlenmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle çimlenmiş kabuklar, kısa sürede filiz vermeye başlayacaktır. Detaylı bilgi için patates yetiştirme yöntemlerine göz atın.

  1. Mutfağınızı temizleyin.

Patates kabukları, temizleme alanında da kullanılabilir. Örneğin lavabo veya seramik ocaklardaki lekeleri, patatesin ıslak tarafı ile ovalayabilirsiniz. Lekeleri çıkardıktan sonra su ile durulayıp kurulayabilirsiniz.

  1. Deri yüzeyleri parlatın.

Patatesin ıslak tarafını, deri yüzeylerdeki lekenin üzerine sürün. Ardından bezle ovalayın. Deri yüzeyleri bu yöntemle kolayca parlatabilir ve temizleyebilirsiniz.


  1. Cips yapımında kullanın.

Patates kabuklarının üzerine bir miktar zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında ara sıra çevirerek 15-20 dakika pişirin. İsteğe göre tuz ve biber ekleyerek baharatlandırabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Meyve çekirdekleri nasıl değerlendirilir?
  2. Soğan ve sarımsak kabukları nasıl değerlendirilir?
  3. Mandalina kabuğu nasıl değerlendirilir?
  4. Muz kabuğunun faydaları ve kullanımı
  5. Limon kabuğunun faydaları nelerdir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Yatmadan Önce Uzak Durmanız Gereken 7 Besin
Karahindiba Nasıl Kurutulur?
Meşe Balı Nedir, Nasıl Tüketilir?
Salmonella Bakterisi Nedir, Nasıl Bulaşır?
Lezzetlerin Doğal Buluşması: Telezzüz Vegan ve Vejetaryen Mutfağıyla
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı