Pasta Üzerindeki Meyvelerin Kararmaması İçin Pratik Yöntemler
Pasta üzerindeki meyveler neden kararır? Pasta üzerindeki meyvelerin kararmaması için ne yapmak gerekir? İşte, pasta üzerindeki meyvelerin kararmasını önleyen 2 etkili yöntem:

Doğum günü, yıldönümü, kutlama gibi özel günlerin vazgeçilmezidir pastalar. Kimi zaman çikolata, kimi zaman da meyve, kimi zamanda farklı sos ve kremalarla süslenir. Küçük büyük demeden herkesin favorisi olan pastalar, kare, yuvarlak veya kalp şekli verilerek hazırlanır. Pastanın aralarında ve üst kısımlarında damak zevkine göre çilek, frambuaz, muz, yaban mersini, vişne gibi meyveler kullanılır. Ancak jölesiz pastalarda kullanılan özellikle muz, elma, armut gibi meyveler çok kısa sürede kararmaya başlar. Bu durum hem pastanın şık görünümünü, hem de lezzetini bozar. Tam da bu yüzden meyvelerin kararmasını önlemenizi sağlayacak en etkili yöntemleri sizlerle paylaşıyoruz.




Nişastalı Jel Tarifi

Malzemeler;

  1. 1 çay kaşığı nişasta (buğday veya mısır)
  2. 1/2 su bardağı su
  3. 1 çay kaşığı toz şeker


Yapılışı: Öncelikle suyu bir cezvenin içerisine alın. İçerisine 1 kaşık nişasta ve 1 kaşık toz şekeri ekleyip güzelce karıştırın. Orta ateşte köpük köpük olana kadar kaynatın. Su kaynamaya başladığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Karışım soğuduktan sonra meyveleri bu karışıma batırın ve pastanın üzerine yerleştirin.


Limonlu Su Tarifi

Malzemeler;

  1. 1 yemek kaşığı su
  2. Yarım limonun suyu


Yapılışı: Su ve limon suyunu bir kasede karıştırın. Meyveleri bu suya batırarak pastanın üzerine dizebilirsiniz. Eğer limon tadını sevmiyorsanız, limon yerine portakal suyu da kullanabilirsiniz. Meyvelerin ekşimesini istemiyorsanız, meyvelerin kabuklarını soyduktan sonra ballı suda 1-2 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır.


Şunlara da göz atın;

  1. Doğum günü pastaları
  2. Gelin pastası tarifleri
  3. Meyvelerin kabukları nasıl değerlendirilir?
  4. Pratik meyveli tatlılar

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Japonya'nın Sokak Lezzetleri: 12 Nefis Sokak Yemeği
Gargara Suyunun Son Kullanma Tarihi Geçer Mi?
Cilt Maskelerinde Kullanılan ve Cilde Zarar Veren 5 Malzeme
Dr. Oetker'in ferahlık veren yeni lezzetleri: Cool Lime ve Berry Hibiscus!
Kıbrıs’ın Zengin Mutfak Kültürü Modern Dokunuşlarla Buluştu
Egzersizden Önce Yiyebileceğiniz En İyi 8 Besin