Panna Cotta Neyle Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Panna cotta, süt, krema, şeker ve jelatinle yapılan kremamsı bir İtalyan tatlısıdır. Süt ve krema, tatlıya yumuşak ve zengin bir doku kazandırır. Şeker, tatlılığını dengelerken jelatin panna cottanın katılaşmasını sağlar. Bu dört temel malzeme bir araya gelerek kaşıkla kolayca kesilebilen hafif ve lezzetli bir tatlı oluşturur.

Panna cotta hazırlarken malzemeler genellikle düşük ateşte karıştırılır. Süt ve krema birlikte ısıtılarak pürüzsüz bir karışım elde edilir. Jelatin, süt veya su ile eritildikten sonra karışıma eklenir. Tatlı, bu şekilde buzdolabında soğutularak şekil alır ve servis edilir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları