Pandispanyaya Süt Konur Mu?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Pandispanya kekinin klasik tarifinde genellikle süt kullanılmaz. Ancak bazı tariflerde daha yumuşak ve nemli bir doku elde etmek için süt eklenebilir.

Sütlü pandispanya, yaş pasta gibi kremalı tariflerde tercih edilir. Süt eklendiğinde kekin yapısı biraz daha yoğun olur.

Klasik pandispanya tarifinde süt kullanılmaz

Yumurta, şeker, un ve bazen nişasta ile hazırlanır. Bu haliyle daha hafif ve süngerimsi olur.

Sütlü tarifler de mevcuttur

 Bazı tariflerde pandispanya daha nemli ve yumuşak olsun diye az miktarda süt eklenebilir.

Süt, kekin yoğunluğunu artırır

Sütlü pandispanya genellikle daha tok ve nemli bir yapıya sahip olur.

Kullanılacak süt genellikle ılık ya da oda sıcaklığında olmalıdır

Soğuk süt hamurun kıvamını bozabilir.

Sütlü pandispanya genellikle yaş pasta tabanı olarak tercih edilir

Daha dolgun ve dayanıklı olduğu için krema ve şurupla daha iyi uyum sağlar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Rehberi Türkiye Seçkisi 2026 Açıklandı: İşte Türkiye’nin Yıldızlı Restoranları ve Ödülleri!
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?