Düşük ve sabit sıcaklık, kekin eşit kabarmasını ve çatlamadan pişmesini sağlar. Bu nedenle, pandispanya için ideal pişirme yöntemi önceden ısıtılmış, 160-170°C fansız fırındır.
Pandispanya keki genellikle fansız (alt-üst ayar) programda pişirilir, çünkü bu sayede kekin içi yavaş ve eşit şekilde pişer.
Fanlı program kekin dışını çabuk pişirip içini hamur bırakabilir, ayrıca kekin nemini kaybetmesine neden olabilir.
Fansız program, kekin daha iyi kabarmasını ve çatlamadan pişmesini sağlar.
Genellikle 160-170 derece arasında, önceden ısıtılmış fansız fırında pişirilmesi önerilir.
Eğer fırının ısı dağılımı çok kötü ise ve kekin bir tarafı daha çabuk pişiyorsa, fanlı ayar düşük ısıda kısa süreli olarak tercih edilebilir.