Pandispanya Kabarması İçin Ne Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Pandispanyanın kabarması için yumurta ve şekerin çok iyi çırpılması gerekir. Kuru malzemeler dikkatlice, eleyerek ve söndürmeden eklenmelidir.

Pandispanyanın kabarması için; tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması, kekin yapısını olumlu etkiler. Fırının önceden ısıtılması ve pişirme sırasında kapağının açılmaması da kabarmayı destekler.

Yumurta ve şekeri iyi çırpın

Yumurta ve şekeri mikserle en az 7-10 dakika boyunca yüksek devirde çırpın. Karışım krema gibi açık renkli ve hacmi artmış olmalı.

Unu eleyerek ekleyin

Kuru malzemeleri (un, kabartma tozu vs.) mutlaka eleyerek azar azar ekleyin ve spatula ile alttan üste doğru söndürmeden karıştırın.

Oda sıcaklığında malzeme kullanın

Yumurtalar ve süt gibi malzemeler oda sıcaklığında olmalı, bu karışımın daha iyi emülsiyon oluşturmasını sağlar.

Fırını önceden ısıtın ve kapağını açmayın

Fırını 170-180°C’ye önceden ısıtın. İlk 20-25 dakika boyunca fırın kapağını açmayın, aksi takdirde pandispanya çöker.

Kalıbı yağlamayın veya sadece tabanını yağlayın

Kekin kenarlarının kalıba tutunarak yükselmesi için yanlar yağlanmaz. Yağlanırsa kek kayar ve kabarmaz.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı