Pandispanya Buzluğa Atılır Mı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Pandispanya, tamamen soğuduktan sonra streç filme sarılarak buzlukta saklanabilir. Bu şekilde 1-2 ay boyunca tazeliğini korur.

Kullanılmadan önce buzdolabında yavaşça çözdürülmesi önerilir. Doğru şekilde dondurulduğunda lezzet ve dokusunda belirgin bir kayıp olmaz.

Dondurulabilir

Pandispanya, uygun şekilde sarılıp saklandığında buzlukta muhafaza edilebilir. Tazeliğini koruyarak 1-2 aya kadar saklanabilir.

Soğuduktan Sonra Sarılmalı

Kek tamamen soğuduktan sonra streç filmle sıkıca sarılmalı, ardından istenirse alüminyum folyo ile de desteklenmeli.

Düz Bir Zeminde Saklayın

Şeklinin bozulmaması için düz bir zeminde, ezilmeyecek şekilde yerleştirilmeli.

Çözdürme İşlemi

Kullanılmadan önce buzdolabında yavaşça çözdürülmeli. Oda sıcaklığında da çözdürülebilir ama ani sıcaklık farkları dokuyu bozabilir.

Lezzet ve Doku Korunur

Doğru şekilde dondurulursa, lezzet ve yumuşak dokusu büyük ölçüde korunur, pastalarda rahatlıkla kullanılabilir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Tulumba Tatlısının Malzemeleri Nelerdir?
Google Trends 2025’e Göre En Çok Aranan “Nasıl Yenir?” Konuları
Masterchef All Star Altın Kupa Kadrosu 2025
MICHELIN 2026’nın Yıldızları Kadınlar Oldu!
Derin Dondurucudan Çıkan Ispanak Nasıl Pişirilir?
Ispanak Yıkanıp Buzluğa Atılır Mı?